Even voorstellen

Welkom bij mijn praktijk “Praktijk A-Touch”, met de “A” van…….

Ik ben Anton den Hertog, geboren in Vianen, getrouwd en vader van twee prachtige dochters.
Vanuit mijn eigen zoektocht heb ik een praktijk opgezet voor vermindering van lichamelijke klachten welke bij mensen pijn veroorzaken en beperkingen in het bewegen.

Mijn verhaal:

Nadat ik in 2008 mijn onderrug geblesseerd had tijdens werkzaamheden kreeg ik de diagnose chronisch rug patiënt.  Een verkeerde beweging had een oude breuk, spondylolisthesis , actief gemaakt en hierdoor had ik zeer veel pijn in mijn onderrug. Dit bleek ook een verschuiving van de wervel tot gevolg te hebben met een uitstulpende tussenwervel.
Na veel behandelingen van fysiotherapeuten , chiropractors, chirurgen en manuele therapeuten was de diagnose dat het niet beter zou worden. Ik zou ermee moeten leren leven en voorbereid zijn op een eventuele operatie, uitval, invaliditeit en arbeidsongeschiktheid.
Dat was goed schrikken en ten einde raad liet ik mij masseren bij een natuurgenezer om zo misschien toch wat verlichting en rust te krijgen.

Haar benadering van mijn verzoek om mijn rug te masseren verraste mij. Zij liet mij eerst op mijn rug liggen en ging vervolgens via de voorkant te werk. Wat zij uiteindelijk deed was het behandelen van de Psoas spier op triggerpoints. Ik werd mij er direct bewust van dat de pijn verminderd was en de mobiliteit verbeterd.
Omdat ik hier zoveel baat bij heb gehad en nieuwsgierig was geworden naar het zelfhelend vermogen van het lichaam ben ik mezelf gaan inlezen en behandelen.
Door de combinatie van mijn eigen passie, ervaringen, onderzoek, opleidingen en cursussen kan ik een unieke behandeling geven, de “A-Touch”.
Hiermee help ik mensen om te ervaren wat het is om minder pijn en beperkingen te hebben in hun eigen lichaam.

Mijn ervaring is dat er soms al na één behandeling een verbetering optreed en herstel wordt ingezet. De focus van mijn behandelingen ligt op bewustwording en positieve gedachten. Voor de cliënt betekent dit dat het behandeltraject meestal bestaat uit een paar sessies. Elk mens is uniek en reageert op zijn eigen wijze, en de ervaring bepaalt de duur.
De behandelingen zijn non-invasief, dat wil zeggen dat er geen verstorende inbreuk gedaan wordt op het lichaam.